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Registro completo
Biblioteca (s) :  INIA Tacuarembó.
Fecha :  02/06/2017
Actualizado :  02/06/2017
Tipo de producción científica :  Abstracts/Resúmenes
Autor :  MONTOSSI, F.; LUZARDO, S.; CUADRO, R.; BRITO, G.; SAN JULIÁN, R.; SILVEIRA, C.; DEL CAMPO, M.
Afiliación :  FABIO MARCELO MONTOSSI PORCHILE, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; SANTIAGO FELIPE LUZARDO VILLAR, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; WASHINGTON ROBIN CUADRO LOPEZ, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; GUSTAVO WALTER BRITO DIAZ, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; ROBERTO SAN JULIAN SANCHEZ, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; CAROLINA INES SILVEIRA ROJAS, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; MARCIA DEL CAMPO GIGENA, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay.
Título :  The use of restricted grain supplementation to promote simultaneously beef production and healthy meat under grazing conditions.
Fecha de publicación :  2011
Fuente / Imprenta :  In: International Congress of Meat Science and Technology (ICoMST), 57o., 7-12 August, Ghent-Belgium, 2011.
Idioma :  Inglés
Notas :  Poster session 8: Animal Nutrition effects on Meat Quality.
Contenido :  The use of restricted grain supplementation effects on animal performance, carcass weight, meat quality traits and fatty acids profile of intramuscular fat was researched on finnishing steers under grazing conditions. The experiment lasted for 150 days, from 11th June to 9th December 2007, where twenty four Uruguayan Hereford steers were assigned to different treatments (T) considering herbage allowance (HA) on pasture (P) and grain (ground sorghum) supplementation (G) according to the liveweight (LW) of the animals. The treatments applied were a combination of P allowances and unique G supplementation level, being T1 (P at 4% HA of LW); T2 (P at 2% HA of LW without G) and T3 (P at 2% HA of LW + G at 0.8% of LW). The increase in HA and G increased animal performance, ribeye area, carcass weight and fatness, and pistola cuts and had limited influences on meat quality traits (marbling, pH, meat colour, tenderness). Intramuscular fat was affected by T (T3>T1>T2; P<0.01). The concentrations of linolenic (18:3 n-3) was higher for P treatments (T1=T2>T3; P<00.1). However, linoleic acid (18:2 n-6) concentration followed the pattern of T2>T1=T3 (P<0.01). The trend in the long chain arachidonic (20:4 n-6), eicosapentaenoic-EPA (20:5 n-3) and decosapentaenoic-DPA (22:5 n-3) was similar between treatments, where the concentration was significantly higher for T2 in comparison with T1 and T3 (P<0.01), being, in general, T1 higher than T3. The CLA, SFA, MUFA concentrations did not vary b... Presentar Todo
Palabras claves :  BEEF; FATTY ACID COMPOSITION; GRAIN; MEAT QUALITY; PASTURE.
Asunto categoría :  --
URL :  http://www.ainfo.inia.uy/digital/bitstream/item/6798/1/The-use-2011-ICOMST.pdf
Marc :  Presentar Marc Completo
Registro original :  INIA Tacuarembó (TBO)
Biblioteca Identificación Origen Tipo / Formato Clasificación Cutter Registro Volumen Estado
TBO102039 - 1INIPS - DD

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Biblioteca (s) :  INIA Tacuarembó.
Fecha actual :  21/02/2014
Actualizado :  26/01/2017
Autor :  PEDROL, H.; CASTELLARÍN, J.; SALVAGIOTTI, F.
Afiliación :  HUGO PEDROL; JULIO CASTELLARÍN; FERNANDO SALVAGIOTTI.
Título :  Sustentabilidad y diversificación de riesgos productivos: importancia del maíz en la rotación de los cultivos.
Fecha de publicación :  2004
Fuente / Imprenta :  Idia XXI: revista de información sobre investigación y desarrollo agropecuario, 2004, v. 4, no. 6, p. 141-146
Idioma :  Español
Contenido :  En los últimos años, en el sur de la provincia de Santa Fe, como en el resto de la región maicera típica se produjo un paulatino desplazamiento de los cultivos productores de rastrojo voluminoso, como el maíz y sorgo granífero, por el cultivo de soja. Si bien este cultivo es el más rentable, de menor riesgo y de mayor retorno por capital invertido, a largo plazo este proceso no es la mejor alternativa ya que se contrapone con un desarrollo agropecuario sustentable.
Palabras claves :  APARTATO FOTOSINTÉTICO; CARACTERÍSTICAS GENERALES DEL MAÍZ; MANEJO DEL CULTIVO; RASTROJOS DEL MAÍZ; REQUERIMIENTOS HÍDRICOS.
Thesagro :  MAIZ; ROTACION DE CULTIVOS; SUSTENTABILIDAD.
Asunto categoría :  F01 Cultivo
URL :  http://www.ainfo.inia.uy/digital/bitstream/item/6443/1/Laura-Nunez.pdf
Marc :  Presentar Marc Completo
Registro original :  INIA Tacuarembó (TBO)
Biblioteca Identificación Origen Tipo / Formato Clasificación Cutter Registro Volumen Estado
TBO28752 - 1PXIAP - PPPP/IDIA XXI/2004/6
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